Fribourg Olympic tegen Donar live via stream (en wat gebeurt er bij volgende ronde of uitschakeling)

Donar moet in Zwitserland met meer dan vijf punten verschil winnen van Fribourg Olympic om naar de derde (en laatste) voorronde van Basketball Champions League te gaan.

De wedstrijd begint om 20.00 uur en is live te kijken via de stream van de Basketball Champions League.

Wint Donar met meer dan vijf punten verschil, dan komt Donar in de derde voorronde van de Basketball Champions League uit tegen de Turkse club Sakarya Buyuksehir. Het team eindigde het afgelopen seizoen op de achtste plaats (van de zestien teams). Donar speelt dan op maandag 1 oktober thuis en donderdag 4 oktober uit.

Bij uitschakeling in de Basketball Champions League zal Donar uitkomen in de FIBA Europe Cup. Donar speelt dan in groep C met de volgende teams (met gegevens seizoen 2017-2018):

  • Pınar Karşıyaka (Turkse nummer tien)
  • Istanbul BBSK (Turkse nummer elf) of BC Lulea (Zweedse nummer één en verliezend finalist) en wordt op woensdag 3 en 10 oktober gespeeld
  • Spirou Basket (België) *

* Mocht Spirou Basket de Basketball Champions League bereiken, dan komen de beste verliezers van de tweede ronde FIBA Europe Cup alsnog in aanmerking voor Europese deelname. Welk team dan Spirou Basket vervangt, dat zal later bekend worden.

De eerste poulewedstrijd van Donar in de FIBA Europe Cup begint officieel (dat kan nog wijzigen) op woensdag 17 oktober. Als het een thuiswedstrijd is, dan zal Donar moeten uitwijken naar Leek.